Tieners en overgewicht

TIENERS EN OVERGEWICHT

In 2013 kregen wij de vraag van een moeder of we haar zoontje van 9 konden helpen. Hij had overgewicht en werd gepest op school. Zijn moeder maakte zich zorgen over zijn gezondheid en zijn zelfvertrouwen. ‘Zou fitness hem kunnen helpen?’ 

MEER TIENERS ERVAREN MOEILIJKHEDEN

Regelmatig komt er in het nieuws dat overgewicht onder jongeren nog steeds een probleem is, ondanks de vele gezondheidsprogramma’s die er zijn. Voor ons is dit geen nieuws. Eerder stelde Marijn Evers namelijk al eens dat je gezondheid minder aandacht krijgt als je negatieve stress ervaart. Dat geldt ook voor kinderen en tieners. 

Onze snelle en complexe wereld legt de lat om te presteren erg hoog. Dit beïnvloedt ook veel kinderen en tieners. Ze krijgen te maken met faalangst en onzekerheid, durven soms weinig te ondernemen, zitten veel binnen, leven ongezond en maken moeilijk contact met leeftijdgenootjes.

Een simpele oplossing

Voor hen hebben wij het programma KIDS PLAY en TIENERS MOVE ontwikkeld. Wekelijks tweemaal een uur bewegen in de sportzaal, waarbij spelenderwijs de mentale weerbaarheid en sociale vaardigheden worden gestimuleerd en ontwikkeld. Geen competitiedrang, maar samen plezier maken.

Deze aanpak geeft meer energie, vrijheid en vaardigheid om voor jezelf te zorgen. Weer plezier om naar school te gaan, te spelen, jezelf te zijn en echte vriendschappen te sluiten. Maar ook: grenzen aangeven en duidelijk communiceren met je omgeving. Kritiek en waardering durven geven én te ontvangen.

Veel sportprogramma’s tegen overgewicht falen. Met sporten en voedingsadviezen alleen redden ze het niet. Als een kind lekker in zijn vel zit, binding met zijn omgeving ervaart en gewaardeerd wordt, is het meer gemotiveerd om gezond te leven. Het vormt een stevige basis voor een gelukkige toekomst. Bel of mail gerust voor een gratis proefweek!

 

GEEF JE KIND HIER OP VOOR EEN GRATIS PROEFWEEK:

* Je gegevens zijn bij ons veilig. Lees onze privacyverklaring hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *