WAT ALS JE TIENER VASTLOOPT…

Hoe moeilijk is het om je kind te zien worstelen met het leven. De plezier en ontspanning bij je tiener lijkt verdwenen. De motivatie voor school en sport neemt steeds meer af en je kind heeft nergens energie voor. Als ouder sta je vaak machteloos toe te kijken. Natuurlijk weet je dat de pubertijd gewoon een moeilijke levensfase is, maar je begint je steeds meer zorgen te maken.

HULP ACCEPTEREN 

Net als voor veel volwassenen is de stap naar ‘hulp inschakelen’ ook voor tieners heel hoog. Waarschijnlijk is er al een hoop energie gestoken in het verbeteren van de situatie, ook door jou als ouder en door begeleiding vanuit school. Als dat niet lijkt te werken, is het tijd om een andere weg in te slaan.

NAAR EEN PSYCHOLOOG OF EEN TIENERCOACH? 

Wat is dan die andere weg? Een psycholoog richt zich op (ernstige) psychische klachten en problemen. Er wordt gekeken naar de klachten, het ontstaan ervan en met welke therapievorm de klachten opgelost kunnen worden.

Onze tienercoaching en training is vooral toekomstgericht en gefocust op persoonlijke ontwikkeling en groei. Wat is de gewenste toekomst en welke levensvaardigheden zijn er nodig om daar te komen? De begeleiding is minder ‘zwaar’ en vooral heel praktisch.

Naar een coach gaan voelt voor je tiener waarschijnlijk ook heel anders dan naar de psycholoog moeten.

TIENER Coaching

Voorkom zorgen over je tiener! Wij coachen en trainen tieners die vastlopen en die lekkerder in hun vel willen zitten.

Beter leren dealen met emoties zoals boosheid, angst, somberheid en frustratie
Goed leren samenwerken, grenzen bepalen én aangeven op een veilige manier
Een gezonde relatie met voeding en je lichaam opbouwen, bij over- en ondergewicht..

Jolien Koudstaal - Kuijsten
Kids Trainer en JongerenCoach,

Marijn Evers
Vitaliteitskundige en Coach

Daniel Kaag, vitaliteitskundige bij STAGE02

Daniel Kaag
Vitaliteitskundige en Coach

TIENERCOACHING EN TRAINING IN DE PRAKTIJK

STAP 1: KENNISMAKEN EN DE INTAKE 

Omdat jij als ouder/verzorger de ‘opdrachtgever’ bent, willen wij graag eerst kennismaken met jou voordat we mogelijk aan de slag gaan met je tiener. Voor ons is het belangrijk om te weten wat de situatie is en wat er allemaal is gedaan om je tiener te helpen.

Vervolgens nodigen we je tiener uit voor een intakegesprek. In dat gesprek willen we natuurlijk kennismaken, maar ook van de tiener zelf weten wat er aan de hand is en wat de ervaringen en wensen zijn.

STAP 2: PLAN VAN AANPAK BESPREKEN

Na het intakegesprek hebben wij een duidelijk idee van het plan van aanpak. Dit plan bespreken wij (telefonisch) met jou als opdrachtgever. Als iedereen akkoord is met het plan, wordt er een volgende afspraak ingepland met je tiener.

Elk plan van aanpak bestaat uit:
– 1 op 1 sessies met je tiener
– oudergesprekken met updates en evaluatie

STAP 3: DIRECT STARTEN

Nu het besluit écht is genomen, gaan we direct aan de slag. Wij hebben geen wachtlijsten en plannen je tiener zo snel mogelijk in. De sessies vinden – tenzij anders besloten in stap 2) – plaats bij onze praktijk op de Wiltonstraat in Veenendaal.

Tijdens de sessies wordt er gepraat en getraind op levensvaardigheden zoals lichaamsgevoel, emotieregulatie, communicatie en juiste keuzes maken. 

Neem nu contact met ons op    * Wij gaan zorgvuldig met je gegevens om. Lees er meer over in onze privacyverklaring.