Fit worden na zwangerschap met personal training bij STAGE02

FIT WORDEN NA ZWANGERSCHAP: EEN REVIEW

Fit worden na je zwangerschap is een behoorlijke uitdaging. Je kindje heeft zoveel aandacht van je nodig, waardoor je eigen herstel en fitheid nogal eens achter kan blijven. Milou (fictieve naam) vond het na de geboorte van haar derde kindje tijd om het fit worden eens op een professionele manier aan te maken met personal training bij STAGE02. Geen strippenkaart bij de fysio, maar echt de oorzaak aanpakken’, zoals ze zelf zo mooi zei. Lees hier over haar ervaringen bij ons.

Wat was je reden om voor personal training bij STAGE02 te kiezen?

‘Na de vorige twee zwangerschappen had ik een strippenkaart bij de fysio vanwege langdurige klachten aan mijn billen, mijn nek en mijn schouders. Het heeft toen lang geduurd voordat ik daar in mijn dagelijks leven geen last meer van had én daadwerkelijk het sporten op kon gaan pakken. Ik wilde daarom deze keer écht de oorzaak aanpakken, in plaats van voornamelijk symptoombestrijding.

Na even googelen kwam ik op de website van STAGE02 terecht en met name de focus op het duurzame resultaat sprak mij erg aan. Ik melde me aan en kon direct van start.’

Fit worden na zwangerschap  met STAGE02

Fit worden na zwangerschap bij STAGE02

‘Het programma was specifiek gericht op mijn wensen en behoeften:
Rustig opbouwen, flexibele trainingstijden, buiten sporten en plezier maken.

De Personal Training heeft letterlijk en figuurlijk mijn kwaliteit van leven verbeterd!’

Hoe heb je het PT-traject ervaren?

‘Ik kreeg een heel passend programma die specifiek gericht was op mijn wensen en op mijn persoonlijke behoeften. Er zat een rustige opbouw in, wat gelijk ook mijn uitdaging was aangezien ik van nature graag alles snel wil doen. Daarnaast werden er tussentijds aanpassingen gedaan aan het programma als dat nodig was. Daarbij vond ik de theoretische onderbouwing heel fijn. Zo begreep ik steeds beter hoe mijn lichaam werkt en reageert en hoe ik daar goed mee kan omgaan.

Verder was er ruimte voor flexibiliteit qua trainingstijden (heel fijn te combineren met het gezinsleven), kon ik elke keer kiezen of we binnen of buiten gingen sporten en hadden we het daarnaast ook nog best gezellig ;-). Vooral van het cardioboksen heb ik enorm genoten!’

Wat heeft de personal training je opgeleverd?

‘Niet alleen ik, maar ook mijn man en kinderen zijn dankbaar dat ik dit traject heb gevolgd! Ik kon mijn kinderen relatief snel weer verantwoord tillen, met ze stoeien, een babybadje in mijn eentje voltooien… precies de dagelijkse ‘kleine’ dingen die ik na mijn vorige zwangerschappen lang niet (pijnloos) kon.

Daarnaast ben ik een leukere vrouw, moeder, vriendin als ik af en toe kan sporten en/of een momentje in mezelf investeer. Ik kan nu mijn kracht onderhouden met het trainingsplan dat ik aan het einde van dit traject heb meegekregen. Daarnaast kan ik nu voorzichtig aan het hardlopen weer opbouwen. Zodra conditie en kracht weer volledig in balans zijn hoop ik een sport te gaan vinden waar ik écht weer plezier in heb.’

Zou je onze personal training na een zwangerschap aanbevelen bij anderen?

‘Jazeker! De PT heeft letterlijk en figuurlijk 😉 mijn kwaliteit van leven verbeterd. Er is voornamelijk fysiek veel veranderd, maar dat heeft uiteraard ook zijn weerslag op mijn mentale welbevinden. Zeker een aanrader dus!

Noot van STAGE02

Ook wij waren enthousiast over de resultaten uit dit traject. We begeleiden eigenlijk al jaren vrouwen die te maken hebben met fysieke klachten tijdens, net na een zwangerschap of als de rust er (eindelijk) is na een periode van intensief zorgen voor je kindje. Gezien de goede resultaten vonden we het nu tijd om deze vorm van personal training meer in the picture te brengen. Natuurlijk omdat je als moeder zo belangrijk bent voor je kind, maar juist ook omdat je zelf de ruimte nodig hebt om goed te kunnen herstellen en je fitheid weer op te bouwen.

Juist personal training helpt om op een verantwoorde manier op te bouwen en je sneller fit en sterk te worden na je zwangerschap. De trainingen zijn flexibel in te plannen en je hebt echt even een momentje voor jezelf in onze prive-studio of in de buitengym bij Sportschool van der Velde.

Wil jij fit worden na je zwangerschap? Kun je daarbij wat hulp gebruiken? Neem nu contact met ons op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.